Monday 27 October 2014

Bylo, nebylo... představení Bara no Usagi~


Byla jedna růže, krásná, rudá, její okvětní lístky jako drahý samet. Z celého záhonku oplývala nejčistší krásou. Ale byla sama. Jen příběhy, které přinášel vítr ze svých dalekých cest, jí krátily dlouhou chvíli.
Její sestry si šeptaly: „Je jiná než my. Nebavme se s ní. Nebavme!“
Dny ubíhaly a růže smutnila. Přála si mít někoho, kdo ji bude chápat. Jehož svět bude také plný roztančených volánků, jemných krajek, smíchu a přátelství. Ale hlavně bude jiný.
Dny stále ubíhaly. Když vtom…
Růže vedle sebe pocítila přítomnost někoho jiného, než jen své rodiny.
Očka jako černé perly. Chundelaté ouško. Růžový nosík. Mašle kolem krku!
Mohla… mohla doufat?
Králíček vypadal, jako kdyby se na ni usmíval. Tak trochu šibalsky a s jiskrou v oku.
„Jsi jiná. Stejně jako já!“ zastříhal ušima.
Jeden skok a byl u květiny. V tlapce držel mašličku, kterou opatrně uvázal kolem stonku chvějící se růže.
„Jsme oba jiní než oni, ale oni jsou jiní než my. Je nás víc,“ zadíval se na mrak plující přímo nad nimi. „Najdeme je a oni najdou nás. Každý máme příběh života. Každý jsme jiný. Ale každý potřebuje někoho, kdo by s ním tu divnost sdílel! Krásná Růže,“ otočil se zpět. „Svět je veliký a je tam tolik příběhů, které musíme objevit! Příběhy, které chtějí svůj vlastní život a svou vlastní podobu.“
Růže věřila.


A tak vzniklo Bara no Usagi. Značka, která chce, aby byl každý spokojený s tím, kdo je, jak vypadá. Každý z nás je bojovníkem a potřebuje svou zbroj, aby dokázal žít v tomto světě, ubránit svoje sny a zároveň zářit jako hvězdy na nočním nebi. Každý máme svůj příběh.
Naším cílem je měnit tyto příběhy ve zbroj - šaty. Úsměvy v nadýchané balónkové rukávky. Slzy v perly. Spodničky jsou plné radosti a snů, nekonečných, krásných snů. Každá krajka symbolizuje cestu lolitky, na jejímž konci ji čeká vysněná zem.  Když jde po této cestě, její sukně tančí ve vánku.
Tato cesta není jen růžová a plná jednorožců, tančících pudlíků a čokoládových fondue.
Může být i temnější, přinášet klíče k železným hřbitovním branám, kde se koná čajový dýchánek s netopýry.
Jsou mezi námi samozřejmě i princezny, které nejraději skotačí po chodbách zámku a jejich nejlepšími kamarády jsou pávi z růžového bludiště.
Nesmíme zapomenout ani na ty, které se drží tradic, jsou skromné, možná trochu stydlivé, umírněné a jejichž úsměv prozáří celý den.
Pánové, na Vás nebylo zapomenuto. I Vy máte svou cestu. A možná někoho doprovázíte, třeba krásnou slečnu s květinou a mašlí ve vlasech?
Každý se ale chce jednou za čas zastavit, načerpat sílu a možná vyslechnout nějaký příběh. Ponořit se do jiného světa, aspoň na malou chvilku.


Svět Bara no Usagi má i svou vlastní knihovnu, kde lze najít psané i kreslené příběhy, které inspirovaly jednotlivé kolekce. Snažíme se o to, aby byl každý kus originál a nositel na něj mohl být hrdý. Preciznost a láska při výrobě jsou naše priority. Z toho důvodu budou všechny naše kousky početně omezené. Při každém vydání příběhu bude vyhlášen počet kusů a králičí pošta doručí formulář, který budoucí majitel vyplní.


Budeme se na všechny těšit, a rády Vás uvítáme u bran Bara no Usagi!


Reina & Temi

No comments:

Post a Comment